AKŞAM TV

Soyer ailesinin kaçak yapıları... CHP'li Seferihisar Belediyesi yıkmadı

Soyer ailesinin İzmir'deki kaçak villasıyla ilgili yıkım kararı çıkarıldı. Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşinin villasını CHP'li Seferihisar Belediyesi yıkmak yerine para cezasıyla yetindi.



CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'in zeytin sıkma tesisi görünümlü havuzlu villasına yapılan kaçak yapılar nedeniyle para cezası kesildiği ortaya çıktı.

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne kaçak bölümlerin yıkılması için 2020 yılında resmi yazı gönderilerek 3 ay süre verildiği ancak belediyenin buna rağmen hiçbir işlem yapmadığı ortaya çıktı.

CHP'Lİ BELEDİYE KAÇAK YAPIYI YIKMADI

Yeni Asır gazetesinin haberine göre Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri zeytin sıkma tesisi olarak gösterilen yapıda inceleme yapmış, zeytin sıkma ya da işleme konusunda en ufak bir yatırım olmadığını, havuzlu villa yapıldığını belirlemişti.

22 dönümlük arazi üzerine konulan kaçak villa ve yapıların yıkımı yönünde alınan karar ise CHP'li belediye tarafından uygulanmadı, sadece para cezası kesilmesiyle yetinildi.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Emeklilikte yaşamak için bir yer yaptık.' diyerek durumu kabullenmişti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER