AKŞAM TV

Sıfır otomobilde stok iddiası

ÖTV indirimi sonrası bayilerin yüksek fiyatla araç satmak için stok yaptığı iddiaları bir süredir konuşuluyor. Sosyal medyada bayide araç yok deniyor.



Otomobil almaya giden vatandaş elimizde yok yanıtına isyan etmiş ardından da madem elinizde yok. Bu araçlar ne? diyerek araçlar stoklanıyor iddiasında bulunmuştu.

Sosyal medyada binlerce paylaşım alan video tek de değil. Benzer durumların başka bayilerde olduğunu iddia eden başka videolar da paylaşıldı.

İddialar üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ÖTV indirimini fiyatlara yansıtmamak için stok yapıldığı iddialarının titizlikle araştırıldığını söyledi. Söz konusu videonun çekildiği yerle ilgili de müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından peş peşe mesajlar paylaşan muş, haksız fiyat artışlarıyla fırsatçılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.' dedi. Söz konusu firmadan da bir açıklama geldi.

Yeşil alana park edilmiş yaklaşık 600 araç herkesin ilgisini çekti. Konu inceleniyor. Söz konusu firma da bir açıklama yaptı. Şirketin sorumlusu Orhan Yıldız: 'herhangi bir stok ya da benzer bir durum yok. Söz konusu araçlar kurumsal firmalara filo kiralamada kullanılacak.' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER