AKŞAM TV

Savunma sanayiinde dönüm noktası... Türkiye'nin ilk turbofan motoru sahneye çıktı!

TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve ilk askeri turbofan motoru olan TEI-TF6000'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. AKŞAM TV ekibinden Ezgi Aşık'a konuşan Akşit, 'TEI-TF6000, Türkiye'nin gerçek anlamda ilk askeri turbofan motorudur. Milli muharip uçağı için önemli bir teknoloji kazanımı.' ifadelerini kullandı.



AKŞAM TV, İzmir'de dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST etkinlik alanında TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit'i konuk aldı.

İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST'e ilişkin konuşan Akşit, 'Bugün burası çok yoğun, çok güzel bir ilgi var. İzmir'deki katılım oranı Ankara'yı geçer diye düşünüyorum.' dedi.

TÜRKİYE'NİN İLK TURBOFAN MOTORU SAHNEYE ÇIKTI!

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen ve Türkiye'nin ilk askeri turbofan motoru olma özelliği taşıyan TEI-TF6000, TEKNOFEST İzmir'de sahneye çıktı.

TEI-TF6000'e ilişkin konuşan Akşit, 'Türkiye'nin gerçek anlamda ilk askeri turbofan motorudur. Milli muharip uçağı için önemli bir teknoloji kazanımı.' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER