AKŞAM TV

SAVTEK Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda: 'TEKNOFEST aslında insan fabrikası'

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenleniyor. AKŞAM TV ekibinden Ezgi Aşık'ın sorularını cevaplayan SAVTEK Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda, 'TEKNOFEST, aslında bir insan fabrikası. Unutulmuşların, görünmezlerin, üstü örtülmüşlerin, bu coğrafyada 'üstü örtülü kalmasın' diyerek adeta iğneyle kuyu kazıp, bu konulara meyilli olan gençlerimizi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin teknoloji alanındaki üretimine kazandırmak. Bunu hep birlikte göreceğiz.' dedi.



Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST, İzmir'de çeşitli etkinliklerle başladı. SAVTEK Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda, AKŞAM TV ekibinden Ezgi Aşık'a TEKNOFEST kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Alabarda, 'Ankara'yı aratmayacak kadar hafta içi olmasına rağmen çok yoğun bir ilgi var. Sadece İzmirlilerin ilgisine mazhar olmuyor. Aydın'dan Kütahya'dan Denizli'den gelenler var. TEKNOFEST'İN önemli bir nüfusu ağırlayacağını düşünüyorum.' dedi.

'TEKNOFEST ASLINDA İNSAN FABRİKASI'

SAVTEK Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Alabarda, TEKNOFEST'in adeta bir insan fabrikası olduğunu vurguladı. Alabarda, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

'TEKNOFEST, aslında bir insan fabrikası. Unutulmuşların, görünmezlerin, üstü örtülmüşlerin, bu coğrafyada 'üstü örtülü kalmasın' diyerek adeta iğneyle kuyu kazıp, bu konulara meyilli olan gençlerimizi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin teknoloji alanındaki üretimine kazandırmak. Bunu hep birlikte göreceğiz.'

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER