AKŞAM TV

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ TÖRENLERLE ANILDI

Hatıralarımızdan hiç silinmeyen, soğuğu ile içimizi yakan Sarıkamış Harekâtı'nda kaybettiğimiz şehitlerimiz, büyük acının 107'nci yıldönümünde törenlerle anıldı. AKŞAM TV'den Can Yıldız, şehitlerimiz adına düzenlenen törenleri takip etmek için Kars Sarıkamış'taydı.

AKŞAM TV


ŞEHİTLERİMİZİ TEMSİLEN KARDAN HEYKEL YAPILDI

1914 yılında Sarıkamış Harekâtı'nda donarak şehit olmuş 60 bin askerimizin adına kardan heykel yapıldı. Heykelin açılışın törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Türkiye'nin dört bir yanından şehitlerimizi anmak için binlerce kişi katıldı. Törene katılan misafirler heykelin önüne karanfiller bıraktı.

AL BAYRAKLAR ŞEHİTLER İÇİN DALGALANDI

Törende Jandarma ekibi Sarıkamış şehitlerini anmak için meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Şehitler için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Kars Sarıkamış'a gelen misafirlerin ellerindeki Türk bayrakları 1914 yılında şehitlerimizin yüzleştiği dondurucu soğuğa karşı dalgalandı.

ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDAN

Anma töreni için etkinliğe katılanlar, Türk bayrakları şehitlerimizin harekât sırasında yürüdüğü yollardan geçti. 6,5 kilometre uzunluğundaki yolu tamamlamaya çalışan katılımcıların duygu dolu anlarına AKŞAM TV ekibi de eşlik etti.

Kurgu-Haber: Can Yıldız

Kameraman: Mehmetcan Kahya

Editör: Ceren Engin

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER