AKŞAM TV

Millet İttifakı'nda HDP sancısı

HDP tutum belgesini açıkladı. İlk anda “HDP Millet İttifakı'nda olmayacak” diye anlaşıldı. Pervin Buldan 'İttifak içinde yer almak istemiyoruz' dese de, Mithat Sancar, “İlkerlerde uzlaşmalıyız” mesajıyla açık kapı bırakıyordu.



HDP Tutum Belgesi'ni açıkladı. Mesele, ilk anda medyaya HDP Millet İttifakı'nda olmayacağını ilan etti diye yansıdı. Ancak konuşmaların tamamı dinlendiğinde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan 'İttifak içinde yer almak istemiyoruz' dese de, diğer Eş Genel Başkan Mithat Sancar, ilkelerde uzlaşmalıyız mesajıyla açık kapı bırakıyordu. İlkeler dediğiyse terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonların durdurulması aslında.

Millet İttifakı'nda HDP sancısı arttı. HDP yönetimi, Millet İttifakı'nın gayrı meşru parçası olmaya rest çekti. 'Siz almıyorsanız biz de gelmiyoruz' mesajı verdi.

HDP Eş Genel Başkan Pervin Buldan, HDP'nin Tutum Belgesi'ni açıkladığı konuşmasında bir süredir HDP cephesinde dile getirilen görüşleri yüksek perdeden söyledi. Aslında açıklaması Millet İttifakı'ndaki HDP sancısının arttığının da işaretiydi.

Benzer bir ifadeyi daha önce de HDP'li Garo Paylan dile getirmişti.

2023 seçimleri öncesinde HDP kendisine en kritik parti misyonun biçmiş belli ki ve şimdiden tohumlar ekip, seçimler yaklaştıkça meyvesini alma hesabı yapıyor. Zira buldan ittifakta yokuz diyor ama Eş Genel Başkan Mithat Sancar ilkesel birliktelik diye bir formül ortaya atıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir dile getirdiği 'Kürt sorunu'nun HDP ile çözeriz söylemi de belli ki tansiyonu düşürmeye yetmemiş. Zira HDP'li eski Eş Genel Başkan Sezai Temelli'nin adres olarak İmralı'yı göstermesiyle başlayan gerilim sürüyor. HDP, Türkiye, terör örgütü PKK'nın belini kırıp, diz çöktürdükten sonra yeniden çözüm demeye başladı. Üstelik bunun için de Meclis'in meşruiyetine sığınmaya çalışıyor.

HDP'nin ağzındaki baklaysa aslında terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonların durdurulması. Demokratik çözüm dediği bu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER