AKŞAM TV

Meclis'e 4 yeni fezleke

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 4 yeni fezleke daha geldi. O fezlekelerden biri 'ordu Katar'a satıldı' iddiasıyla gündeme oturan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a ait.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde fezleke mesaisi sürüyor. Son olarak Meclis başkanlığına 4 vekilin dosyası daha gönderildi.

Meclis gelen kâğıtlar listesinde 3 fezleke sıralandı. O fezlekelerden biri 'ordu katara satılmış' diyerek gündeme oturan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın dosyası da bulunuyor.

CHP'li Ali Mahir Başarır, bir televizyon programında 'tank-palet fabrikası' tartışmaları sırasında skandal ifadeler kullanmıştı. Başarır, kahraman Mehmetçik'i hedef almış, 'Türk ordusu Katar'a satılmıştır' demişti. Skandal ifade sorası pek çok çevreden Başarır'a tepki geldi. CHP Mersin Milletvekili hakkında soruşturma başlatıldı.

Ancak soruşturmanın yürütülebilmesi için Ali Mahir Başarır'ın milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor. Konuyla ilgili dosyayı hazırlayan Adalet Bakanlığı Meclis Başkanlığı'na gerekli fezlekeyi iletti.

TBMM'ye gelen diğer 3 fezleke ise HDP'li Garo Paylan ve Hüseyin Kaçmaz ile tip İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a ait. Fezlekeler önce meclis karma komisyonunda görüşülecek. Komisyon görüşmelerinin ardından Genel Kurul'da vekiller hakkında oylama yapılacak

Son gelen fezlekeler ile birlikte meclisteki fezleke sayısı 167'ye ulaştı. 1 Ekim'de başlayan yeni yasama yılında yeni fezleke sayısı şimdiden 8' oldu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER