AKŞAM TV

Kolonyacılar ham madde sıkıntısı yaşıyor

Türkiye'de de tespit edilen koronavirüs vakası nedeniyle kolonya satışları arttı



51 yıldır kolonya üretimi yapan Hayrettin Alpaslan, ham madde tedarik edemediği için yurt dışına kolonya gönderemediğini söyledi

Türkiye'de de ortaya çıkan koronavirüsten korunmak için uzmanların tavsiye ettiği kolonyanın satışında adeta patlama yaşanırken, imalatçı firmalar ham madde sıkıntısı yaşıyor. Adana'da 51 yıldır kolonya üretimi yapan Hayrettin Alpaslan, #8220;Suriye, Irak ve İran'dan tır bazında ciddi talep geldi ama ham madde olmadığı için gönderemedik. Ham madde temin edemiyoruz. Yetkililerin önlem alması lazım#8221; dedi.

Çin'de ortaya çıkan ve İran, İtalya'yı da büyük ölçüde etkileyen koronavirüste ilk vaka Türkiye'de de tespit edildi. Koronavirüs'ten korunma yollarını arayan vatandaşlarda kolonya ve el dezenfektanı ürünleri gibi antibakteriyel ürünler depolamaya başladı. Özellikle 80 derecelik kolonyaya ilgi arttı.

Bu ilgi nedeniyle de üreticiler ham madde sıkıntısı yaşamaya başladı. Geçen aya kadar alkol sıkıntısı yaşamayan üreticiler, son 1 haftadır mal tedarik edemiyor. Adana'da ise 51 yıldır kolonya üretimi yapan Hayrettin Alpaslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kolonyaya yurt içi ve yurt dışından çok talep olduğunu söyledi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER