AKŞAM TV

İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?

Hamas Komutanı Muhammed Deif'e dokuz canlı diyorlar. Yaklaşık otuz yıldır İsrail'in ‘en çok arananlar' listesinde yer alan Muhammed Deif, İsrail'in istihbarat ve güvenlik servislerinin radarındaydı. Yıllarca bir gölge gibi çalıştı ve sahte bir isimle anıldı. 7 Ekim Cumartesi günü Gazze Şeridi'nden başlatılan ve İsrail'i hazırlıksız yakalayan operasyonun arkasındaki isim… Demir Kubbe'yi aşarak İsrail'e yağan roketleri tasarlayan gizemli komutan… Ve bu yüzden de her zamankinden daha fazla Tel Aviv'in hedefinde. Karşınızda Hamas Komutanı Muhammed Deif'in Portre'si…



Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Filistinli genelkurmay başkanı ve yüksek askeri komutanı olan Deif, Hamas'ın 7 Ekim'de Gazze üzerinden İsrail'e yönelik savunması sonrasında çatışmalar devam ederken, operasyon planının Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları lideri Muhammed Deif tarafından organize edildiği kuvvetli bir iddia. Ve tabii yaşanan son saldırıların ardından İsrail'i hazırlıksız yakalayan askerî operasyonun arkasındaki isim olan Muhammed Deif, belki de her zamankinden daha fazla Tel Aviv'in hedefinde.

Deif'in başına konan ödül arttıkça Gazze'deki şöhretinin de artması bekleniyor. Hamas'ın son operasyonunun bir yıl boyunca hiçbir bilgi sızmadan planlamış olması, operasyonun planlanmasında yer alan önemli kişilerin Deif'e olan sadakatini açıkça ortaya koyuyor. İsrail'in onlarca yıldır aradığı ve en çok arananlar listesinin başında yer alan Muhammed Deif'in nerede olduğu hala gizemini koruyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER