AKŞAM TV

Her şey yeşil vatan için

Türkiye yeşili korumada dünyaya örnek oldu. Yatırımlarla atık yönetimi, yeşillendirme ve su kaynaklarının ıslahında önemli aşama kaydedildi.



Salgına rağmen yeşil vatan için projeler hız kesmeden sürdü. Türkiye yeşili korumak için 2020'de 41,7 milyar lira harcama yaptı.

Orman yangınları, sel gibi afetlerin yaraları zaman kaybetmeden sarılıyor. Ekipler afet bölgelerinde titiz çalışmalar yapıyor. Sıfır Atık Projesi'yle doğa kirliliğinin önüne geçilirken atıklar ekonomiye kazandırılıyor. İklim kriziyle mücadelede su kaynakları ile ilgili önemli uygulamalar bir bir hayata geçiriliyor.

Türkiye'nin yeşil vatana yaptığı yatırımlar rakamlara da yansıdı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre 2020 yılında çevreyi korumak için 41,7 milyar lira bütçe ayrıldı. 2019'a göre harcamalar yüzde 8,9 arttı.

Çevre koruma harcamalarının yüzde 59,1'i mali ve mali olmayan şirketler, yüzde 32,8'i genel devlet ve hane halkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşlar ile yüzde 8,2'si ise hane halkları tarafından yapıldı. Harcamalarda en çok pay atık yönetimi ve atık su yönetimi başlıklarında yapıldı.

Aynı dönemde yatırımlarda da çıta yükseldi. 2020 yılında çevre için 7,8 milyar lira yatırım yapıldı. Hayata geçirilen projelerle geri dönüşüm oranı yükseltilerek ekonomiye büyük girdi sağlandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER