AKŞAM TV

HDP'ye zorla 'meşruyuz' dedirtmek

Kılıçdaroğlu Kürt sorunu var ve bu sorunun çözümünde meşru muhatap HDP demişti. HDP'li Sezai Temelli yok muhatap biz değiliz diyerek İmralı'yı işaret etmişti. Sonra HDP'li kurmaylar devreye girdi.



Kemal Kılıçdaroğlu partisinin HDP ile işbirliğine Kürt sorunu iddiası üzerinden meşruiyet kazandırmak istedi. Ancak karşısından iddia ettiği kadar muhatap olmadığını belirten bir parti buldu. Zira partinin eski eş genel başkanı İmralı'yı işaret etti.

Sonra devreye CHP'li kurmaylar girdi. Çünkü var olduğu iddia edilen Kürt sorununun çözümünde bile asli aktör olmayacaksa HDP niye vardı. Bunu kendi tabanlarına nasıl anlatacaklardı?

HDP'li mevkidaşlarıyla temasa geçtiler. Muhtemelen Sezai Temelli'yi düzeltmesini istediler. Gelen açıklamalar düzeltmek istiyormuş gibi görünse de satır arasında Sezai Temelli'yi doğrular nitelikteydi.

Tutuklu Selahattin Demirtaş'ın açıklamasına bakalım. Selahattin Demirtaş'ın 1. tweetinde bakalım çözüm adresi TBMM diyor ama 2. tweetinde işler değişiyor. HDP'nin geleneksel kodları devreye giriyor.

Tüm taraflardan kastı ebetteki Öcalan ve Kandil...

HDP'nin günümüzdeki eş başkanı Mithat Sancar'ın da çok aktörlü derken kastettiği şey Öcalan ve Kandil. Yani sırasıyla 3 eş başkan da aslında aynı şeyi söylüyor. İşte bu noktada sorulması gereken 2 soru var.

Soru 1: Toplumu ayrıştırma pahasına Kürtleri temsil ettiği iddiasında olan bir parti, var olduğu iddia edilen Kürt sorununda bile başka aktörleri işaret ediyorsa niye var?

Soru 2: CHP kendi iradesini başka güçlere teslim eden bir partiyle ortaklaştığında aslında kiminle iş birliği yapmış oluyor?

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER