AKŞAM TV

HDP'den Millet İttifakı'na Öcalan şartı

HDP'de hedef: Öcalan'a özgürlük! Muhalefet cephesinde ittifak pazarlığı kızıştı. İddiaya göre HDP masaya Öcalan'a özgürlük ve Demirtaş'ın cezaevinden çıkartılması gibi başlıkları getirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu dostları tarafından iyice köşeye sıkıştırıldı. Açık ittifak ve tezkere restlerinden sonra HDP, Millet İttfakı'na yeni bir teklif ile geldi. PKK'nın siyasi uzantısının isteği belli. Terörist başı Öcalan'a özgürlük.

Millet İttifakı'nda CHP ve İYİ Parti'nin verdiği tavizler HDP'yi iyiden iyiye cesaretlendirdi, önce gelin açık açık ittifak yapalım teklifi dillendirildi. Ardından 'İstemem yan cebime koy' açıklamalarıyla pazarlık kızıştırıldı. Son olarak HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar muhalefetin meclise gelecek askeri tezkereler konusunda bir sınav vereceğini açıkladı. CHP ve İYİ Parti'yi tezkerelere ret oyu verin dedi.

Millet İttfakı'nın yapılacaklar listesinde sıra terörist başı Abdullah Öcalan'a özgürlüğe geldi. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Adem Taşkaya HDP 2023 seçimleri öncesi ittifaka desteğe karşı Öcalan'a serbestlik istediğini belirtti. İddialara göre PKK'nın siyasi uzantısı HDP, CHP ve İYİ Parti'ye kazanırsanız Öcalan'ı ev hapsine alın İmralı'dan çıkartın teklifi ile geldi. Üstelik Öcalan'a serbestlik sadece başlangıç. HDP'nin talep listesi uzayıp gidiyor. Sırada Demirtaş da var. Buna göre Öcalan şartına ek olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bırakılması istenecek. Suriye'de PKK bölgelerine yapılacak askerî operasyonlar konusunda ortak strateji belirlemekte HDP'nin pazarlık masasına getirdiği konular arasında. Anlaşılan o ki muhalefet cephesi önümüzdeki günlerde Türkiye karşısında zorlu sınavlar verecek.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER