AKŞAM TV

Hava Kuvvetleri'ne HGK - 83 Güdümlüsü

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, ABD yapımı MK-83 (Mark-83) bombasını havadan karaya akıllı ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmata çevirmek için Tübitak Sage'nin geliştirdiği HGK-83 mühimmatının kalifikasyon testlerinin tamamlandığını, seri üretime hazır hale getirildiğini açıkladı.



Seri üretim haberinin sosyal medya hesabından duyuran Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarına göre mühimmat çeşitliliğini artırıyoruz. Mk-83 bombasını havadan karaya akıllı ve hassas vuruş kabiliyetine sahip mühimmata çevirmek için @SageTubitak'ın geliştirdiği HGK-83 mühimmatının kalifikasyon testleri tamamlandı, artık seri üretim için hazır.'
Harp başlığı 500 kilogram ağırlığında olan HGK - 83 mühimmatının 28 kilometre (15 deniz mili) menzili bulunuyor. 10 metre vuruş hassasiyetine sahip olan HGK - 83, Ataletsel Ölçü Birimi + Küresel Konumlama Sistemi güdümlerine sahip. Ayrıca HGK - 83 için yapılan menzil atışı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Öte yandan, farklı uçak bombaları için güdüm kiti geliştirme faaliyetleri Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından sürdürülürken eş zamanlı olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yerli imkânlarla geliştirilen güdüm kitleri de teslim edilmeye devam ediyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER