AKŞAM TV

Halk TV'nin Osman Kavala sevdası

Batı, CHP ve HDP, gezi ve 15 Temmuz davaları sanığı Osman Kavala için seferber olmuş durumda. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısının ardından Halk TV'den iki dikkat çeken paylaşım yapıldı.



Batı, CHP ve HDP, Gezi ve 15 Temmuz davaları sanığı Osman Kavala için seferber olmuş durumda. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısının ardından Halk TV'den iki dikkat çeken paylaşım yapıldı. Birinde doların 9, 30 olmasının sebebi Osman Kavala'nın bırakılmaması denildi, diğerindeyse doğalgaz fiyatı bu sebeple iki katına çıkacak 'Beter olun' diye yazıldı. Millet ekonomiyle tehdit edildi.

Halk TV Osman Kavala için iki yazı paylaştı. İkisinde de tehdit dili dikkat çekiyor ve millete eğer Osman Kavala'yı serbest bırakmazsanız. Ekonomik sonuçlarına katlanırsınız mesajı veriliyor.

Halk TV'nin sosyal medya hesabından paylaştığı satırlar da çarpıcı. Millete doğalgaz faturanızın katlanması bile bu yüzden deniyor. Mutfaktan sonra milleti en insani ihtiyacı ile vurmaya çalışıyorlar. 'Beter' olun diye de DNA'larına yansıyan millete yönelik üstten bakan o bakış açısını boca ediyorlar. Halk TV'de yayımlanan Medya Mahallesi'nin sunucusu Ayşenur Arslan böyle diyor. Kavala'yla ilgili hukuki süreçleri kendince yazdığı makalesinin sonunda batı size faturayı keser mesajı veriyor. Aba altında sopa gösteriyor.

Halk TV'nin sosyal medya hesabından paylaşılan bir başka mesaj da yine aynı konuyu işliyor. Bu kez Osman Kavala için dertlenen gazeteci Mehmet Tezkan.

Tezkan, millete 'Doların 9.30 olmasının sebebi Osman Kavala!' diye sesleniyor. Her iki yazı da Türkiye'nin bir hukuk devleti olmadığı görüşü pişiriliyor. ABD'nin başını çektiği 10 ülkenin büyükelçileri tarafından paylaşılan Osman Kavala bırakılsın talebine vatandaşın yumuşak karnı olan ekonomiyi kullanarak destek veriyorlar.

Osman Kavala hakkındaki kararı Türk yargısı verecek. Ancak belli ki o kararı etkilemek için hem yurt dışından hem de yurt içinden Osman Kavala sevdalıları elinden geleni yapacak.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER