AKŞAM TV

Gerçekten cumhuriyete ihanet mi? Tezkere rakamlarla ortada - Analiz Haber

CHP, HDP'nin yolundan gidip tezkereye “hayır” demişti. Milli Savunma Bakanlığı terörle mücadele rakamlarını açıkladı. Rakamlar sınır ötesi operasyonları kapsayan tezkerenin önemini bir kez daha ortaya koydu.



Irak ve Suriye tezkeresi Millet İttifakı'nda çatlağa sebep olmuştu. Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere'ye 'hayır' oyu vermelerini savunmak için ''Evet' demek cumhuriyete ihanet olurdu' açıklamasında bulunmuştu.

Oysa gerçekler gün gibi ortada. Milli Savunma Bakanlığı'nın açıkladığı terörle mücadele rakamları meselenin ciddiyetini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye'ye aslı tehdit sınır ötesinde. Zira tezkereye neden 'evet' denilmesi gerektiğini bu rakamlar net anlatıyor. Bu yıl etkisiz hale getirilen 2 bin 360 teröristten sadece 665'i yurt içindeydi.

Zaten CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Gara'daki mağarada PKK'lı teröristler tarafından katledilen vatandaşlarımız için attığı mesaj da durumu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Yani Irak ve Suriye'deki operasyonlarda sadece bu yıl bin 695 terörist etkisiz hale getirildi ve tezkerede bu mücadelenin yasal zemini. Bu yüzden İYİ Parti tezkereye evet dedi.

Üstelik İYİ Parti tezkereye evet dediği halde milletin eleştirilerinden de kurtulamadı. Çünkü millet tüm yaşananların farkında. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e CHP ve HDP'nin dümen suyuna girmeyin diye tepki göstermesi de tüm bu yaşananların bir yansıması.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER