AKŞAM TV

“Geleceği kadınlar belirleyecek”

Başkan Erdoğan'a Angola ziyaretinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın düzenlediği etkinlikte konuştu. Kadın gücünün önemine vurgu yaptı.



Başkan Recep Tayip Erdoğan'a Angola ziyaretinde eşlik eden eşi Emine Erdoğan, Türkiye İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı'nın düzenlediği etkinliğe katıldı.

Rangel Kadın Mesleki Eğitim Merkezi Destek Projesi etkinliğinde konuşan Emine Erdoğan, ülkelerin kalkınmasının kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımının desteklenmesiyle mümkün olduğunu, güçlü toplumların ancak kadınların da güçlenmesiyle kurulabileceğini söyledi.

Angola'nın birçok Afrika ülkesi gibi zorlu imtihanlardan geçtiğini, uzun bir iç savaş dönemi ve bağımsızlık mücadelesinden sonra demokratik bir ülke olarak uluslararası toplumda yerini aldığını belirten Emine Erdoğan, Türkiye'nin çok boyutlu, girişimci ve insani dış politikalarında Afrika'nın özel bir yeri olduğunu, bunun da devlet politikalarıyla sınırlı olmadığını söyledi.

Emine Erdoğan Rangel Eğitim Merkezinde 2014'ten bu yana 6 bin kadına kuaförlük, terzilik, aşçılık, pastacılık, bilgi teknolojileri, geri dönüşüm, sanat ve bakım hizmetleri gibi birçok alanda verilen mesleki eğitimlerin kadınların hayatlarını dönüştürdüğünü belirtti.

Emine Erdoğan dana sonra Angola Devlet Başkanı Joao Lourenço'nun eşi Ana Dias Lourenço ile bir araya geldi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER