AKŞAM TV

Fitne ateşini körükleyenler

ABD'li saygın sosyal medya uzmanı 'Help Turkey' etiketinin nasıl ortaya çıktığını araştırdı. Çok ilginç bilgilere ulaştı. İşte detaylar...



Sosyal medyada 'Help Turkey' etiketiyle başlatılan ve şüphe uyandıran kampanyanın gerçek yüzü ortaya çıktı. Akademisyen Marc Owen Jones, söz konusu kampanyanın sahte hesaplar tarafından başlatıldığını ve bu hesapların daha sonra tespit edilememek adına paylaşımlarını silip isimlerini değiştirdiğini aktardı. Jones'un bu araştırması, bunun bilinçli yürütülen bir algı operasyonu olduğunu da kanıtladı.

Türkiye'de çıkan orman yangınlarının büyük bir kısmı kontrol altına alınırken, dün başlatılan 'Help Turkey' kampanyasında tam aksi bir algı yaratılmak istendi. Kampanya kısa sürede milyonlarca etkileşim alarak Türkiye'de ve dünyada gündem oldu. Türkiye'yi aciz ve güçsüz göstermek için başlatılan kampanyada paylaşım yapan birçok hesabın bot olduğu kısa sürede ortaya çıkarken, Akademisyen Marc Owen Jones yürüttüğü araştırmada kampanyanın gerçek yüzünü gözler önüne serdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER