AKŞAM TV

Esed'den Kılıçdaroğlu'na davet

CHP, bir süredir muhalefetini Türkiye'nin dış politikası ekseninde yapmaya başladı. Son iddia ise CHP'li Barış Yarkadaş'a ait. İddiaya göre Esed, Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye davet etti.



CHP bir süredir muhalefetini Türkiye'nin dış politikası ekseninde yapmaya başladı. CHP'li heyetin Barzanilerle görüşmesi, İmamoğlu'nun Atina ziyareti buna örnek. Son iddia CHP'li Barış Yarkadaş'a ait. O iddiaya göre Esed Kılıçdaroğlu'nu Suriye'ye davet etti.

Kemal Kılıçdaroğluna yanıt şamdan geldi. Esed rejimi CHP'yi Suriye'ye davet etti. CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş'ın iddiası bu.

Henüz ortada seçim yok, ancak bir süredir Kılıçdaroğlu CHP'si defakto bir iktidarmış gibi davranıyor. Kuzey Irak açılımı böyleydi. CHP heyeti Barzani'yi ziyaret etti. O ziyaretin ardından CHP'den İran, Irak ve Suriye ile orta doğu barış teşkilatı kuracağız açıklaması gelmişti.

Hemen sonra İmamoğlu'nun Atina ziyareti geldi. Türkiye'nin Mavi Vatan doktirini çerçevesinde problem yaşandığı günlerde manidar pozlar verildi. Yunan Başbakan Miçotrakis, İmamoğlu üzerinden Erdoğan Türkiye'sine mesaj verme fırsatını kaçırmadı. İBB başkanını makamında kabul etti.

Peki eğer Yarkadaş'ın iddiası doğruysa bu ne anlama geliyor. Esed acaba Türkiye'deki muhalif Suriyelileri geri almaya mı çalışıyor? Yoksa tam da seçime giden türkiye'deki fay hatlarından birini mi kaşımaya çalışıyor? Defakto bir iktidar gibi davranarak gücünü kanıtlamaya çalışan Kılıçdaroğlu üzerinden Türkiye'nin içişlerine mi karışmak istiyor? Daha doğrusu CHP konu Türkiye olduğunda Türkiye ile problem yaşayan ülkeler için kendini kullandırtan bir aparat haline mi geliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER