AKŞAM TV

Elazığ Depreminde Son Durum... Bakanlar Ortak Açıklama Yaptı

Bakanlar, 6.8 büyüklüğünde depremin yaşandığı Elazığ bölgesinde açıklama yapıyor.



Elazığ Sivrice’de cuma akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bölgede bulunan Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Murat Kurum kabinedeki diğer bakanların katılımıyla son durumu bir basın toplantısıyla kamuoyuna bildiriyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Depremden hemen sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrası 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkarabildik.

35 vatandaşımızı Elazığ'da 4 vatandaşımızı da Malatya'da kaybettik. Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldi. Bu depremlerin 21'i 4 ve üzeri. Depremin hemen akabinde bir şehrin hayatını devam ettirebilmesi için tüm imkanlar kullanıldı. Hastanelerimiz hizmetlerini aralıksız ve aksaksız yerine getirdi. 

Öncelikle arama kurtarmacılara çok teşekkür ediyorum. Sayıları bini bulan STK'lara da çok teşekkür ederim. 24 saat esası itibariyle hem çadır kuran hem arama kurtarma yapan tüm STK'lara teşekkür ediyoruz. 

Depremin hemen ardından MEB tüm deprem öğretmenlerini çocukların psikolojileri için görevlendirdi.

Şu ana kadar 45 barınma alanı belirledik. Köylerimizi de ihmal etmedik. Hem hasar tespiti yapılıyor hem de çadır ve erzak temini devam ediyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER