AKŞAM TV

El Bab şehitlerinin intikamı alınıyor

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildiğini belirtti.

AA


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırının hemen ardından operasyonların başladığını belirterek, 'Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadığımız gibi saldırı sonrasında da gerekli operasyonları yaptık. Şu ana kadar toplam 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamın önümüzdeki günlerde artacağına inanıyoruz.' dedi.

'MEHMETÇİĞİN NEFESİ ENSELERİNDE'

Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini kaydeden Akar, 'Pençe harekatları devam ediyor. Teröristlerin inlerine, barınaklarına, sığınaklarına, sözde karargahlarına girildi, buralar başlarına yıkıldı, yıkılmaya devam ediyor. Teröristler, Mehmetçiğin nefesini her an enselerinde hissediyor. Şu anda Irak'ın kuzeyinde hiçbir yer teröristler için güvenli değil, bunu teröristler de biliyor.' diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Akar, bölgedeki her yeri teröristlere dar ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 292 terörist etkisiz hale getirildi. Bu yılın başından itibaren ise Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 1581 terörist etkisiz hale getirildi. Bu konudaki kararlılığımız devam ediyor. Sinat-Haftanin, Metina, Zap, Avaşin- Basyan, Hakurk, Gara, Kandil, Asos, Mahmur, Sincar... Mahmur ve Sincar konusunu hem Bağdat hem Erbil ile konuşuyoruz, gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buraların hiçbiri bizim hedefimiz dışında değil. Bizim kimsenin toprağında, hak, menfaatinde gözümüz yok. Biz, başta Suriye ve Irak olmak üzere tüm komşularımızın haklarına, hukukuna, sınırlarına, egemenliğine son derece saygılıyız. Diğer taraftan da diyoruz ki, 40 yıldan beri ülkemize, hudutlarımıza, halkımıza yapılan saldırılara artık son vermek durumundayız ve terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmak konusunda azimli ve kararlıyız. Bizim yaptığımız tüm faaliyetler de bundan ibaret. Bizim tek hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER