AKŞAM TV

Ekrem İmamoğlu döneminde içki satışı

İstanbul'da İBB tesislerinde 27 yıl sonra bir ilk yaşandı. Yeniden alkol satışı başladı. Oysa İBB Başkanı İmamoğlu seçimden önce tam tersini söylemişti. Yaşanan tüm bu gelişmeler “Endişeli muhafazakârlar haklı mı?” dedirtti.



Bu konuşma seçimden önceydi. Seçim startını Hacı Bayram Camii'nde kıldığı namazla vermiş, Eyipsültan'da da Kur'an okumuştu.

Peki seçimden sonra ne oldu. Asla yapmayacağım dediğini yaptı. İBB'ye ait gazhane tesisinde içki ikramı yapıldı. Yani 27 yıl sonra İBB tesislerinde içki satışı yapıldı. Öyle ki burada 24 saat açık bir kütüphane, bir de çocuk atölyesi var. Tesisin etrafı içki şişeleriyle doldu.

Alkol satışından rahatsız olabilecek vatandaşlar da vergi mükellefi. İBB yönetimi hareket ederken 16 milyonu düşünmeliydi. Zaten konu sosyal medyada da bolca tartışıldı. O tartışmalar yine laiklik ilkesi üzerinden yürütüldü. Ancak İBB tesislerinde içki satışının yapılması daha çok CHP'nin mütedeyyin vatandaşlara karşı yaklaşımın pek de samimi olmadığını göstermesi açısından önemliydi.

Sadece içki satışı değil. Bu yıl İstanbul'daki valsli 30 Ağustos Zafer Bayramı da benzer bir tartışmaya sebep olmuştu. AK Parti dönemine nazire yaparcasına kutlandığı iddia edildi. 'Milli günler üzerinden mütedeyyin kesime rövanşist bir gönderme mi yapılıyor' tepkileri yükseldi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER