AKŞAM TV

Dünyada nüfus yaşlanıyor!

Türkiye bu nüfus yaşlılığı meselesinin neresinde? Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın birçok bölgesinde artık toplumların yaşlandığını, bunun en temel sebeplerinden birinin yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artması olduğunu ifade etti.

aksam.com.tr
afra ersan


Bundan 59 yıl önce, 1965 yılında İngiltere'de en sık karşılaşılan ölüm yaşı 1'di. Günümüzdeyse İngiltere'de en sık ölüm yaşı 87. Bir başka örnek Japonya'ya baktığımızda da uzun yaşamı işaret eden çeşitli istatistikler var. Mesela yeni doğmuş bir kız çocuğunun 60 yaşına gelme olasılığı %96. Gelgelelim insanların ömrünün uzadığı ülkeler yalnızca İngiltere ya da Japonya'ya değil. Tüm dünyada insanların ömrü uzamaya başlarken, yine tüm dünya nüfusu yaşlanıyor.

Peki Türkiye bu nüfus yaşlılığı meselesinin neresinde? Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın birçok bölgesinde artık toplumların yaşlandığını, bunun en temel sebeplerinden birinin yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı ve boşanma oranları artması olduğunu ifade etti.

Ailelerin sayısını azaltan bekarlık trendinin günden güne Türkiye'yi etkilediğini söyleyen Erdoğan, 'TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistikleri endişe verici. Türkiye açısından varoluşsal bir felaket' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER