AKŞAM TV

CHP'li Özcan'a AK Parti'den tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP'li Tanju Özcan'ın Suriyeli ve Afgan sığınmacılara yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Usta'nın gündeminde göçmenlere vatandaşlık ve sınavsız üniversite iddiaları da vardı.

AA


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP'nin 2016'da mültecilerle ilgili hazırladığı rapora ilişkin, 'Gelin bakın, bugün Genel Başkanları Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarda bu raporun tam aksine söylemlerle, tam söylediklerinin tersine ırkçılığı, ötekileştiriciliği ve ayrımcılığı körükleyici söylemler içerisindeler. Bunlar yanlış, insanlar üzerinden birtakım siyasi emeller ve politik söylemler üretmek yanlış.' şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın açıklamalarına yönelik Usta, 'Bir belediye başkanın böylesine ayrımcı bir dil kullanması, insanları kimliklerine veya vatandaşlıktaki bilgilerine göre hizmetlerini kısıtlaması veya tamamen imkansız hale getirmesi kabul edilebilir değil. Bu Anayasa'ya da aykırı, bu dünyadaki bütün evrensel insan hakları ilkelerine de aykırı bir tutum ve davranış.' değerlendirmesinde bulundu.

Usta, Türkiye'nin sığınmacı sorunuyla karşı karşıya kaldığı günden itibaren insanı, insan hayatını ve yaşam hakkını önceleyen bir politika izlediğini belirterek, 'Bu politikamız sayesinde de milyonlarca masum kadının, çocuğun, insanın, gencin ve yaşlının hayatını kurtardık.' dedi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER