AKŞAM TV

CHP, HDP kuşatmasında mı?

Irak-Suriye tezkeresi Meclis'ten geçti. Ancak CHP ve HDP 'hayır' oyu verdi. Bu da akıllara 'CHP, HDP kuşatmasında mı?' sorularını getirdi.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ulusal güvenlik sorunu' demişti. Başkan Erdoğan daha önce defalarca bu sorunu gündeme getirdi ve şimdi bir kez daha görüldü ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si tam anlamıyla HDP kuşatmasında. Zira Meclis gündemindeki Irak-Suriye Tezkeresi'ne hayır oyu verin çağrısı anında karşılığını buldu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın bu çağrısına CHP yeşil ışık yaktı. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel'in 'Tezkere'ye hayır oyu vereceğiz açıklamasıyla kafalardaki tüm soru işaretleri dağıldı. Zira bir başka HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, açık açık Millet İtiifakı'nı uyarmıştı. Erdoğan'ı devirmek istiyorsanız bize muhtaçsınız mesajı vermişti.

HDP'nin Irak ve Suriye tezkerelerine karşı çıkması normal. Zira Kandil'den terör örgütü PKK'nın gönderdiği talimatlar bu yönde. Ancak CHP'nin de HDP ile aynı çizgiye gelmesi durumun vahametini gözler önüne seriyor. Zira o tezkere Mehmetçiğin Irak ve Suriye'de teröristlere karşı verdiği mücadelenin yasal zemini.

Sınır ötesi operasyonlarda iki yıl daha hükümete yetki veriyor. Tezkeredeki, 'Milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü tehdide karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması hayati önem taşır' ifadesi de bu durumu netleştiriyor. CHP daha önceki tezkerelere eleştirmekle birlikte, evet oyu veriyordu. Ancak Kılıçdaroğlu'nun CHP'si belli ki terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'ye teslim olmuş vaziyette ve HDP'nin bundan sonraki talepleri de belli aslında...

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER