AKŞAM TV

Bombalar tatlı kutularında gelmiş

İzmir'de polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu adliye saldırısı için bomba temin eden terörist geçtiğimiz gün tutuklanmıştı. Terörist saldırıda kullanılan bombaların tatlı kutuları içerisinde getirildiğini itiraf etti.



Kahraman polis memuru Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırıya bomba temin eden PKK'lı teröristin ifadesi ortaya çıktı. Kanlı saldırıda kullanılan bombaları tatlı kutuları içerisinde İzmir'e getirdiği ortaya çıktı.

5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristler İzmir Adliyesi'ne saldırı düzenledi. Ancak karşılarına o kahraman çıktı. Polis memuru fethi sekin. Hain planı canı pahasına bozdu, onlarla çatışmaya girdi. 2 terörist etkisiz hale getirildi. Polis memuru fethi sekin ve adliye çalışanı Musa Can ise şehit oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, o saldırıyı gerçekleştiren teröristlere bomba temin eden Suriyeli PKK/KCK üyesi Delil Hiso ise yakalandı ve emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Patronunun yeğeniyle birlikte İzmir'e Fadi Yusuf ismindeki okul arkadaşını görmeye gittiklerini anlattı. Yola çıkmadan önce yanlarına İbrahim Hamo ismindeki kişinin geldiğini, onlara 5 tatlı kutusu verdiğini söyledi. O kutuları açtıklarında üst kısmından tatlılar, altından ise mermi ve patlayıcılar çıktığını anlattı. Arkadaşı Fadi Yusuf'a sorduğunda ise 'İzmir'i patlatacağız' cevabı aldığını itiraf etti.

Öte yandan terör örgütü mensubu Delil Hiso'nun ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen 3 şüpheliyi arama çalışması başlatıldı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER