AKŞAM TV

Bebeklere kovid aşısı mı yapıldı?

Ege Üni. Tıp Fak. Öğr. Üy. Prof. Dr. Zafer Kurugöl, sağlık ocaklarında 'yanlışlıkla' bebeklere Kovid aşısı yapıldığını öne sürdü. Sağlık Bakanlığı, Kurugöl'ün iddialarının asılsız olduğunu doktor hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.



İzmir'de bebeklere yanlışlıkla kovid aşısı yapıldı iddiası Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl bebeklere sağlık ocaklarında yanlışlıkla koronavirüs aşısını yapıldığını iddia etti. Aşının onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyledi.

Aşı karşıtlığı ile mücadelede konu bir anda sosyal medyada gündem oldu.

Sağlık Bakanlığı yanlış aşı iddialarına yazılı cevap verdi. Çocuklara kızamık yerine kovid aşısı vuruldu söylentilerinin doğruyu yansıtmadığı vurgulandı. Bakanlık açıklamasında, iddiaların kabul edilemez olduğu belirtildi, aşı güvenliğinin alt yapısının sorunsuz işlediği ifade edildi. Aşıların depodan vatandaşa ulaşana kadar titizlikle takip edildiğini ve denetimlerin dijital olarak da yapıldığı hatırlatıldı. İddiaların kaynağı Prof. Dr. Kurugöl için soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Açıklamada İzmir'de yanlış aşı vurulan bir vatandaş ile ilgili de bilgi verildi. Konunun aşı uyarı sistemi ile anlaşıldığı. Sağlık personelinin tuttuğu tuanak doğrultusunda soruşturma yürütüldüğü açıklandı. Yanlış aşı vurulan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER