AKŞAM TV

Başkan Erdoğan'dan Diyarbakır'daki Annelere Destek Mesajı

Başban Erdoğan Cuma namazı çıkışı konuştu. Başkan Erdoğan Diyarbakır'da eylem yapan annelere 'Devlet olarak yanınızdayız' mesajı verdi.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

(Diyarbakır'daki terör saldırısı) Ne olursa olsun bu mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz. Sonunda inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusuyla polisiyle jandarmasıyla güvenlik güçleriyle bu işten galip çıkacaktır. (Diyarbakırlı annelere) Bir defa biz devlet olarak yanınızdayız, bundan hiç endişeniz olmasın, bu süreci takip ediyoruz.

(Rusya ve İran'ın katılımıyla gerçekleşecek üçlü zirve) Ankara'da yapacağımız bu zirveyle beraber ağırlıklı olarak İdlib'deki gelişmeleri ele alacağız. İdlib'deki gelişmelerde de gözetleme noktaları dahil olmak üzere bunlardaki gelişmeler ve buradaki terör örgütleriyle verilen mücadele, bunları ele almak suretiyle bu süreci devam ettireceğiz.

Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Bu iş adeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil belki binlerce aile orada olacak.

(Fırat'ın doğusunda Amerika ile) Şu anda karşılıklı olarak helikopterlerimiz hep birlikte lojistik olarak bir hava harekatı yürütüyorlar. Burada terör örgütü PYD/YPG bunlara karşı Amerika'nın tavrını çok önemsiyoruz. İstediğimiz tavır var mı? Şu anda istediğimiz tavır yok.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER