AKŞAM TV

Başkan Erdoğan gitmedi, İmamoğlu koştu

Başkan Erdoğan'ın çifte standart nedeniyle katılmadığı İskoçya'daki iklim zirvesine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katılıyor. İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medyadan paylaştı.



Plan değişti. Başkan Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden'le görüşmesi Glasgow'da değil Roma'da gerçekleşti. İskoçya'nın güvenlik konusundaki çifte standardından ötürü Glaskow'a gitmedi. Onun yerine bakan düzeyinde katılım sağlanıyor.

İşte bu noktada ilginç bir gelişme yaşandı. İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Birleşmiş Milletler'in ev sahipliğinde Glasgow'da düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılacağını açıkladı. Üstelik 2 ayrı panelde de konuşma yapacaktı. İşte bu gelişme 20 Eylül'de New York'ta düzenlenen BM Liderler Zirvesi'nde gerçekleşmeyen Erdoğan-Miçotakis görüşmesini hatırlattı.

İmamoğlu bu gelişme üzerine nazire yaparcasına Atina'ya gitmiş ve burada yunan başbakan Miçotakis tarafından kabul edilmişti. Bir de üstüne Atatürk-Venizelos benzetmesi yapmıştı.

İmamoğlu 0219 yılında Berlin duvarının yıkılışının 30. yıl dönümünde de Almanya'ya hem de davetli olarak gitmişti. Orada Merkel'le ayaküstü sohbet etmiş, fotoğraf vermişti. Söz konusu davetin İmamoğlu özelinde yapılması ise akıllarda soru işareti oluşturmuştu.

İşte yaşanan tüm bu gelişimler İmamoğlu'nun Glasgow ziyaretini de şaibeli hale getiriyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER