AKŞAM TV

Bakan Koca: Okullar kapanmamalı

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıda okullardaki son durum ve vaka sayıları ele alındı.



Koronavirüs Bilim Kurulu telekonferans yöntemiyle toplandı. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yazılı bir açıklama yayınladı. Tüm derecelerde okulların açık kalması konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Koca, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gibi alternatiflerin de uygulanabileceğini belirtti.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıda salgının seyrindeki tehdit edici durum, bazı grupların salgın karşısındaki yeni durumu ve salgının okullardaki seyri değerlendirildi.

Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı bir basın açıklaması paylaştı. Bakan Koca, sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında, 'Aşının yaygınlaşması ile birlikte artık üniversiteler dâhil okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ısrarlıyız' notunu düştü.

Okullarda salgın seyri açısından yakın takip yapıldığı belirtilen açıklamada Bilim Kurulu'nun aşının yaygınlaşması ile birlikte artık okulların en son kapanan değil asla kapanmayan kurumlar olması konusunda ve eğitim sürelerinin günlere dağılımı, sınıfların ikili ya da üçlü öğretime geçmesi, ders sürelerinin azaltılması gerekirse hafta sonları da eğitim yapılması dâhil tüm alternatiflerin uygulanması konusunda kararlı olduğu vurgulandı.

Son günlerde gebelerin hastalığa yakalanmasında da artış yaşandığını ifade eden Koca, 'Bu, salgının seyrinde yeni bir durum. Anne adaylarımız tereddüt etmeden aşılarını olmalılar' ifadelerini kullandı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER