AKŞAM TV

Bakan Akar'dan Suriye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'deki terör saldırılarına ilişkin konuştu. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak diyen Bakan Akar, bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin verilmeyecek ifadelerini kullandı.

AA


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye'deki terör saldırılarına ilişkin konuştu. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılacak diyen Bakan Akar, 'Bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin verilmeyecek.' ifadelerini kullandı.

'TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Akar, Türkiye'nin tüm komşularının sınırlarına ve egemenlik haklarına saygılı olduğunu belirterek, 'Diğer taraftan da ülkemizi korumak bizim boynumuzun borcu. Orada teröristler varsa eğer siz de onlara herhangi bir işlem yapamıyorsanız biz yapmak zorundayız. İnşallah 40 yıldan beri devam eden bu terör belasından ülkemizi, milletimizi kurtarmakta kararlıyız. Diğer taraftan siz binlerce kilometreden bizim güneyimize gelecek, bazı eylemlerin güvenliğinizi tehdit ettiğini söyleyeceksiniz, biz sınırlarımızın dibindeki oluşumlara bigane kalacağız. Böyle bir şey düşünülemez. Orada herhangi bir şekilde terör koridoru oluşturulmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Onu yapmaya çalışan PKK/YPG'li teröristleri kazdıkları çukurlara gömdük.' açıklamalarında bulundu.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER