AKŞAM TV

Bahçeli'den CHP'ye HDP tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde HDP'ye yönelik kritik açıklamalar yaptı. Ve söylemleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisine sebep oldu



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde HDP'ye yönelik kritik açıklamalar yaptı ve söylemleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisine sebep oldu. Bahçeli, HDP'ye meşruiyet sağlayarak Anayasa Mahkemesi'ne baskı mı yapmaya çalışıyorsunuz? diye sordu. MHP lideri, CHP ve İYİ Parti'nin PKK mandası altına girdiğini söyledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye yönelik yaptığı açıklamaları sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, HDP'nin Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davasını hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun AYM'ye baskı yapmaya çalıştığını söyledi...

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılmasını esas alan davayı görüştüğü sırada, CHP Genel Başkanı'nın sivri çıkışı akılları bulandırmış, kuşkuları arttırmıştır. CHP ile Anayasa Mahkemesi arasında kirli bir temas hattı kurulup kurulmadığı, HDP'nin aklanması maksadıyla kripto mesajların karşılıklı gidip gelmediği herkesin merak konusu haline gelmiştir. HDP'yi meşru görmek, meşruiyet çemberine almaya heveslenmek anayasa mahkemesi üzerinde fiili baskı kurmak anlamına gelecektir.

CHP'nin son dönemde yürüttüğü politikalarla ülkenin bölünmesine varacak bir sürece ortak olduğu mesajını verdi Bahçeli. Yaşananlara dair kaygılarını paylaştı...

CHP Genel Başkanı'nın kulağına ne fısıldanmışsa, önüne koyulan ödev listesi neleri ihtiva ediyorsa aynısıyla tatbik ve telaffuz edilmektedir. Kılıçdaroğlu'nun 'bu ülkeye barışı dostlarımızla getireceğiz' demesi, adeta Türkiye'de savaş varmış gibi ima ve ihsasta bulunması derin bir yarılma, vahim bir kırılma halidir.

Bahçeli, Türkiye'nin terörle mücadele sorunu olduğunun altını çizdi. CHP ve İYİ Parti'nin bu konuda savrulma yaşadığını söyledi. 'Muhatap HDP'dir, muhatap İmralı'dır' tartışmasına değindi.

Kılıçdaroğlu'nun amacı ve yapmak istediği etnik temelde bölünmedir, terörle mücadeleye kast etmektir, küresel bir senaryo çerçevesinde sözde Kürdistan'ın kuruluş temellerine harç karmaktır. CHP artık HDP'dir, HDP zaten PKK'dır, nihayetinde İP ile CHP de PKK'nın mandası altına girmiştir. Kılıçdaroğlu, HDP'nin girdabında boğulacaktır. CHP yönetimi PKK'nın ve FETÖ'nün tuzağında kaybolacaktır.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, milletin bin yıllık kardeşliğini koruyacağını söyledi. 'Demokratik hesap günü ise uzak değildir' mesajı verdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER