AKŞAM TV

Akar-Şoygu görüşmesi olacak mı?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Barış Pınarı bölgesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Artan faaliyetler sonrası Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir görüşme yapabileceklerini açıkladı.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barış Pınarı bölgesindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Artan faaliyetler sonrası Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir görüşme yapabileceklerini açıkladı. Erdoğan-Putin zirvesinde İdlib konusunun da gündeme gelebileceğini belirten akar, 'Müttefiklerimizden beklentimiz mutabakatlara uymaları' dedi.

Yakın zamanda Türkiye Ve Rusya Savunma Bakanları Suriye özelinde bir görüşme gerçekleştirebilir.

Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerinde kaçan ya da etkisiz hale getirilen terörist yok.

Türkiye mutabakatlara harfiyen uyuyor. Aynı tutumu Rusya'dan da bekliyor. Putin ve Erdoğan Zirvesinde İdlib konusu masada olacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye'deki gelişmeler ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barış Pınarı bölgesindeki hareketliliğin Erdoğan-Putin zirvesinde gündeme gelebileceğini aktardı. Yakında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir görüşme yapabileceğini açıkladı.

Rusya'nın Suriye'deki artan hava taarruzlarına ayrı bir parantez açan Akar, bu taarruzların terör hedeflerine yönelik olduğu iddialarını değerlendirdi. Yapılan taarruzlar sonrası bölgeden kaçan ya da etkisiz hale getirilen teröristin bulunmadığına dikkat çekti. Türkiye'nin mutabakat muhtıralarına uyduğunu aynı tutumu müttefiklerinden de beklediğinin altını çizdi.

Fırat'ın doğusundaki terör yuvaları da Hulusi Akar'ın gündemindeydi. ABD ve Rusya ile yapılan paralel mutabakatları hatırlattı. Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerinde halen teröristlerin varlığını sürdürdüğünü açıkladı. Mehmetçiğin bölgede hiç bir terör faaliyetine izin vermeyeceğini vurguladı.

Terör örgütü PKK ve YPG arasında bir fark olmadığını bir kez daha hatırlatan akar ABD'nin terör örgütlerine desteğini işaret etti. 'YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir. Müttefiklerimizin bunların sözde elebaşları ile görüşmelerinin, fotoğraf çektirmelerinin, onlara silah, araç, gereç ve mühimmat desteğinde bulunmalarının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna yakışmadığını da her fırsatta dile getiriyoruz.' ifadelerini kullandı

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER