AKŞAM TV

2019 Kamu İşçisi Toplu Sözleşmesi Zammı Ne Kadar?



KAMU İŞÇİLERİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ 2019! 


Kamu işçileri toplu iş sözleşmesi 2019 yılında da yoğun ilgi görüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıda, hükümet kamu işçisine yönelik zam teklifini sundu. 

KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMESİ NE ZAMAN?


Kamudaki yaklaşık 200 bin işçinin 2019-2020'deki ücret zammının belirleneceği Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikincisi bugün saat 15.00'te  yapıldı. 

TEKLİF VERİLDİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin kamu işçilerine ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci altı ay için ise yüzde 4 zam teklifi yaptığını açıkladı.

TARAFLAR İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ

Tarafların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bugün saat 15.00'te ikinci kez bir araya geleceği öğrenilirken, toplantıda hükümetin, Türk-İş'in talebine karşı zam teklifini sunması bekleniyor.

Teklifin ardından taraflar arasında görüşmeler zam oranı üzerinden yürütülecek. Kamu işçileriyle ilgili söz konusu Toplu İş Sözleşmeleri, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu sözleşmelerin çerçevelerini de belirlemesi açısından da önem taşıyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER