AKŞAM TV

107 yaşındaki hasta Koronavirüs'ü yendi

Koronavirüsü yenen asırlık çınar, sağlığını güçlü bağışıklık sistemine borçlu



nbsp;İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir hafta süreyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördükten sonra taburcu edilen 107 yaşındaki Havahan Karadeniz, güçlü bağışıklık sistemi sayesinde dünyayı etkisi altına alan pandemiden kurtulmayı başardı.

Öksürük ve yüksek ateş şikayetiyle 7 Nisan'da hastaneye başvuran ve yapılan testler sonucunda koronavirüs testi pozitif çıkan Havahan Karadeniz, bir haftada hastalığı yenerek taburcu edildi.

Havahan Karadeniz, 107 yaşında yakalandığı Kovid-19'a karşı verdiği savaşla, 'dünyada bu hastalığı yenen en yaşlı insanlardan biri' olarak da tarihe geçti.

Karadeniz, şimdi ise doktorlarının belirlediği 14 günlük karantina süresini evinde tamamlıyor. Evinde tek başına bu riskli süreci atlatmaya çalışan Karadeniz ile bir süre önce Kovid-19 tadavisi gören torunu Ender Çırağ sosyal mesafeyi de gözetip, her türlü tedbiri alarak ilgileniyor.

Doktorlarının bile iyileşme sürecini şaşkınlıkla izlediği Karadeniz'in, sağlığına kavuşmasındaki en önemli etken, iyi bir tedavi süreciyle birlikte güçlü bağışıklık sistemi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER