AKŞAM TV

Tarih ve Turizm Cenneti: Alanya

Bayram tatili geldi çattı. 'Tatili nasıl değerlendireceğiz?' diye düşünenler... Sizlere harika bir önerimiz var: hem tarih hem turizm cenneti olan Alanya... Tatil öncesi Alanya'yı 'Gökyüzünden' keşfetmeye ne dersiniz?



Yerleşik nüfusu yaklaşık 300 bin olan Alanya, yılda ortalama 3.5 milyon turisti ağırlıyor. İlçede bulunan iki marina, buranın yat turizmi açısından da tercih edilen bir yer olmasını sağlıyor. 

ALANYA KALESİ

Ülkemizin en yüksek bilinirliğe sahip ve en fazla turist ağırlayan kentlerimizden biri olan Alanya'nın simgelerinden biri Alanya Kalesi... Alanya Kalesi ülkemizin ayakta kalabilen en önemli tarihi yapılarından bir tanesi. Bu kale birçok gezgin ve tarihçiye göre ülkemizde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. 6 kilometreden daha uzun surlara sahip Alanya Kalesi içerisinde birçok tarihi yapı da bulunuyor. 

KIZILKULE 

Kentin sembolü haline gelen sekizgen planlı Kızılkule 13. yüzyıl Ortaçağ Akdeniz savunma yapılarının eşsiz örneklerinden biri. Bu kule, limanı, tersaneyi ve Alanya Kalesi'ni denizden gelecek saldırılara karşı korumak için inşa edilmiş. 

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER