AKŞAM TV

Haftanın Futbol Başlıkları... Ozan Kabak neden 1 numara seçildi?

Ozan Kabak neden Liverpool'da bir numaralı adam seçildi? Mısır basını Mustafa Muhammed'i mi konuşuyor? Cenk Tosun'un Beşiktaş'ta hangi gollere imza attı? Mesut Özil maçlara ne zaman hazır olacak? Akşam Gazetesi Spor Editörü Tamer Ayeri, Eda Cabul'a cevapladı.

AKŞAM TV
EDİTÖR/KURGU: EDA CABUL


OZAN KABAK LİVERPOOL İLE İKİNCİ MAÇINDA YILDIZ GİBİ PARLADI

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'da forma giyen milli futbolcu Ozan Kabak, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Alman temsilcisi Leipzig'i 2-0 mağlup ettiği maçtaki başarılı performansından dolayı taraftarlarca, 'maçın adamı' olarak belirlendi.

Liverpool'un Twitter hesabı üzerinden yapılan 'Performansıyla Leipzig maçının adamı kim olur?' oylamasında Ozan Kabak, Curtis Jones, Muhammed Salah ve Trent Alexander-Arnold isimleri yer aldı.

Kabak, oylamaya katılan 100 bin 641 kişinin yüzde 56'sının desteğini alarak 'maçın adamı' seçildi. Diğer adaylardan Jones yüzde 16, Alexander-Arnold yüzde 6 ve Salah yüzde 22 oy alarak Kabak'ın gerisinde kaldı.

Çok sayıda İngilizce ve Türkçe tebrik mesajının da atıldığı Kabak'ın yer aldığı paylaşım, kısa sürede 3 bin 327 retweet ve 31 bin 100 beğeni aldı. Liverpool, dün UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman temsilcisi Leipzig'i 2-0 mağlup etmişti. İlk 11'de maça başlayan Kabak, 90 dakika görev yapmıştı.

MUSTAFA MUHAMMED, SALAH'IN YOLUNDA

Mısır basını, Galatasaray'da 4 maçta 4 gol atan Mustafa Muhammed'in Premier Lig'e gidebileceğini yazdı... Harika bir başlangıç yapan 23 yaşındaki forvet, Mısır'da manşetlerden inmiyor. Ülkenin şu andaki en büyük oyuncusu olan Liverpool'lu yıldız gibi Ada'da oynaması bekleniyor.

Mısır basınından, 'almasryalyoum' Mustafa Muhammed'in Galatasaray'daki olağanüstü performansını mercek altına aldı. Haberde, yıldız oyuncunun sağ bek olarak başladığı kariyerinde daha sonra forvet oynadığı ve attığı gollerle bu mevkide kalmayı başardığı hatırlatıldı. 8 yaşında futbola başlayan Muhammed, Dina Farms takımında ülkenin en iyi hocalarından eğitim aldı. Buradan da Zamalek'in alt yapısına geçiş yaptı.

İNGİLİZ BASINI: CENK TOSUN, KENDİNE AŞIK EDİYOR

Cenk Tosun, Gençlerbirliği performansıyla İngiliz basınında geniş yer buldu. Ada medyası 'Cenk Tosun taraftarı şimdiden heyecanlandırıyor ve taraftarı bir kez daha kendine aşık ediyor.' ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın ara transferde kiralık olarak kadrosuna kattığı Cenk Tosun, ligde forma giydiği ilk maçta fileleri 2 kez havalandırdı. İngiliz basını Everton'dan kiralanan Cenk Tosun'un, Beşiktaş macerasına yine büyüleyici bir başlangıç yaptığını vurguladı.

PELKAS MÜJDESİ

Fenerbahçe'nin Yunan yıldızı, sakatlığını tamamen atlattı. Şans verilmesi halinde Göztepe karşılaşmasında forma giyebilecek.

Fenerbahçe'ye Pelkas'tan müjdeli haber geldi. Sakatlığını tamamen atlatan 27 yaşındaki futbolcu, iznin ardından çalışmalara başlayacak.

Pelkas, pazar günkü Göztepe maçının kadrosunda yer alacak. İrfan Can'ın ise tedavisi sürüyor. Sağlık heyeti, milli futbolcuyu, Trabzon deplasmanına hazırlamaya çalışıyor.

Gustavo da en az 1 hafta daha takımdan ayrı kalacak. Brezilyalı oyuncunun da Trabzonspor maçına hazır hale getirilmesi hedefleniyor. Perotti ise sezonu kapatmıştı.

Haftanın futbol başlıklarını Eda Cabul soruyor, Akşam Gazetesi Spor Editörü Tamer Ayeri AKŞAM TV izleyenleri için cevaplıyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER