AKŞAM TV

Haftanın Futbol Başlıkları... Fenerbahçe'de oyuncuların sağlık durumları nasıl?

Fenerbahçe'de sakatlanan Pelkas'ın son durumu nasıl? Mesut Özil ne zaman sahaya dönecek? Beşiktaş, Thomas Henry'i kadrosuna mı katacak? Sergen Yalçın oyuncularını nasıl motive ediyor? Caner Erkin affedildi mi? Galatasaray'da kimler gidecek, kimler kalacak? Akşam Gazetesi Spor Editörü Tamer Ayeri, Eda Cabul'a cevapladı.

AKŞAM TV
EDİTÖR/KURGU: EDA CABUL


DİMİTRİS PELKAS'IN DURUMU CİDDİ Mİ? FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör Erol Bulut yönetiminde gerçekleştirilen idmanda, İttifak Holding Konyaspor'a karşı ilk 11'de görev alan oyuncuların yenileme çalışması gerçekleştirdiği belirtildi.

Diğer oyuncuların ısınma ve çabukluk hareketlerinin ardından pas çalışmaları yaptığı antrenmanın, dar alanda düzenlenen çift kale maçla noktalandığı kaydedildi.

Sadık Çiftpınar'ın günü bireysel çalışmalar eşliğinde tamamladığı, Mesut Özil ve Sinan Gümüş'ün tedavisine devam edildiği bildirildi.

BEŞİKTAŞ'TA THOMAS HENRY HAMLESİ

Belçika basını Beşiktaş'ın, Fransız golcü Thomas Henry'yi yaz transferinde renklerine bağlayabileceğini duyurdu.

Bu sezon OH Leuven formasıyla 27 maçta 20 gol atıp, 5 de asist yapan oyuncuyu Siyah-Beyazlılar'ın bu sezonun ara transfer döneminde istediği ancak ayrılmasına izin verilmediği hatırlatıldı.

26 yaşındaki golcünün OH Leuven ile olan sözleşmesi 2023 yılının Haziran ayında bitiyor. Henry'in 1.8 milyon euroluk piyasa değeri bulunuyor. Bonservis konusunda görüşmeler devam ediyor.

CANER ERKİN İÇİN SAMANDIRA'DA KRİTİK ZİRVE

Kadro dışı kalan Milli yıldız için karar günü. Emre Belözoğlu'nun devreye girmesiyle kriz aşıldı. Caner'in bugün Erol Bulut'tan özür dilemesi ve yeniden takıma dönmesi bekleniyor.

Caner Erkin Göztepe maçında oyundan çıkarken kulübeye doğru sinirli bir şekilde el kol hareketleri yapmıştı. Bu olay sonrası tecrübeli sol bek kadro dışı bırakıldı. Geçen hafta başkan Ali Koç, sportif direktör Emre Belözoğlu ve Caner bir araya geldi. Yıldız futbolcu, hatasını kabul etti ve hocasından özür diledi. Ancak başarılı oyuncuyla ilgili kararın verileceği toplantı bugün gerçekleştirilecek.

SÖZ VERECEK

Samandıra'daki zirvede bu kez teknik direktör Erol Bulut da yer alacak. Emre Belözoğlu'nun devreye girmesiyle aşılan krizde bugün kararın çıkması bekleniyor. Caner Erkin'in, bugünkü görüşmede hocasından doğrudan özür dileyeceği ve bundan sonra çok daha dikkatli davranacağının sözünü vereceği öğrenildi. Bulut'un da bu özrü kabul ederek öğrencisini yeniden takıma döndürmesine kesin gözüyle bakılıyor. Caner'in bugün idmanda olması muhtemel.

GENÇLERBİRLİĞİ MAÇINDA KADRODA

Yıldız futbolcunun durumuyla ilgili olarak bu zirvenin ardından kulübün, affedildiğine dair resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Caner'in Gençlerbirliği maçının kadrosunda yer alması muhtemel ancak ilk 11'de olup olmayacağı hafta boyunca yapılacak idmanların ardından netlik kazanacak.

SERGEN YALÇIN'DAN OYUNCULARINA MOTİVASYON KONUŞMASI

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, lig ve kupada çıkacakları 3 maçın gelecekleri için çok kritik olduğunu söyledi. Başarılı hoca, oyuncularıyla yaptığı toplantıda, 'İyi bir çıkış yakaladık. Bu 3 önemli mücadeleyi de stres yapmadan geçersek 2 kulvarda da avantajımızı artırırız' ifadelerini kullandı.

Bu sezon hem Süper Lig hem de Türkiye Kupası'nda yoluna iddialı bir şekilde devam eden Kara Kartal'da teknik direktör Sergen Yalçın'ın hedefi, 2 alanda da şampiyonluğa ulaşmak... Ligde 1 maçı eksik olmasına rağmen 2 puan farkla zirvede bulunan Kartal'ın başarılı hocası, 3 maçlık kritik periyot öncesinde dün oyuncularıyla bir toplantı yaptı. Yalçın, Başakşehir ve Fenerbahçe'yle oynayacakları maçların 2 kulvarda da gidişatlarını belirleyeceğini söyledi.

Başarılı hoca, 'Ekip olarak iyi bir çıkış yakaladık. Güç ve konum olarak oldukça iyi seviyedeyiz. Şimdi önümüzde 2 kulvarda da geleceğimizi belirleyecek 3 kritik maç var. Başakşehir'le lig ve kupada sonrasında Fenerbahçe'yle karşılaşacağız. Bu 3 önemli mücadeleyi de stres yapmadan geçersek 2 kulvarda da avantajımızı artırırız. Bu konuda size olan inancım tam' diyerek futbolcularını onore etti.

FATİH TERİM BİR YANDAN YENİ SEZON İÇİN ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

Galatasaray'da iç transfer hareketliliği tüm hızıyla sürüyor. Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftada 5 puan kaybederek şampiyonluk yarışında ağır yara alarak zirveyi ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptıran Sarı-Kırmızılılarda önümüzdeki sezonun planları yapılıyor.

Süper Lig'de şampiyon olan takımın son kez Şampiyonlar Ligi'ne direk katılım hakkı elde edeceği sezonda şampiyonluk için tüm şartları zorlayan Galatasaray, her ihtimale karşı takımdaki dengeleri değiştirecek hamleler için hazırlıklarını yapıyor.

KİRALAMA FORMÜLÜ MASADA...

Maliyeti yüksek olan oyuncularla yollarını ayırmanın planlarını yapan Cimbom'da gelecek sezonun kadrosunda düşünülmeyen bazı oyuncular için kiralama formülü de masaya yatırıldı.

9 İSMİN SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

2020-2021 sezonun sona ermesiyle tam 9 futbolcusu ile sözleşmesi sona erecek olan Galatasaray'da kiralanan 4 ismin de sözleşmesi dolacak. İşte Galatatasaray'ın sezon sonunda yapacağı hamleler...

ŞENER ÖZBAYRAKLI

Süper Lig'de Bursaspor ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giyen deneyimli futbolcunun sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi için yenilememe kararı alındı. Haziran ayı başında Şener'in Galatasaray'daki kariyeri sona erecek.

MARCELO SARACCHI

Geçtiğimiz sezonun ortasında Almanya Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'ten kiralanan futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Yaşadığı sakatlıklarla sık sık takımdan uzak kalan futbolcu için kararını veren Terim, oyuncunun bonservis bedelinin de yüksek olması sebebiyle Saracchi ile devam etmeme kararı aldı.

JIMMY DURMAZ

2019-2020 sezonu öncesinda Galatasaray'a imza atan futbolcu, sezon başında Süper Lig'e yeni katılan İstanbul ekibi Fatih Karagümrük'e kiralanmıştı. Sarı-kırmızılılarla 1 yıl daha sözleşmesi bulunan tecrübeli isim, gelecek sezonun planlamasında yer almıyor.

RADAMEL FALCAO

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmada 2 gol birden atarak sakatlığı sonrası iyi bir geri dönüş gerçekleştiren Kolombiyalı oyuncu için yaz transfer döneminde gelecek teklifler değerlendirilecek. Uygun bir teklif gelmemesi halinde oyuncu ile yollar ayrılacak.

JESSE SEKIDIKA

2020 yılının ilk aylarında Eskişehirspor'dan Galatasaray'a transfer olan 24 yaşındaki Nijeryalı futbolcu, devre arasında Konyaspor'a kiralanmıştı. Genç oyuncu gelecek sezonun planlarında yer almıyor ve Konyaspor'dan döndükten sonra yeniden kiralanması bekleniyor.

MARTIN LINNES

Şener Özbayraklı'nın ardından aynı bölgede forma giyen Martin Linnes ile de sezon sonu yollar ayrılacak. De Andre Yedlin'i sağ bekte oynatacak olan Terim, sözleşmesi bitecek Linnes ile yeniden masaya oturmayı düşünmüyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER