AKŞAM TV

'Zam pazarlığı'nda kritik tarih

Kamu'da zam pazarlığı sürüyor. Gözler 12 Ağustos'ta. Hükümet sendikaların taleplerini aldı. Nihai kararını 12 Ağustos'ta açıklayacak.



Kamu zam pazarlığında, kritik viraja gelindi. Hükümet nihai teklifini yapacak.

Memur ve memur emeklilerine 2022 ve 2023 yılında yapılacak zam için 2 ağustos tarihinde görüşmeler başladı. Memur sendikaları taleplerini açıkladı. Sendikalar, 2022 için yüzde 21, 2023 yılı için ise yüzde 17 zam istedi. Ayrıca, 3 bin 600 ek gösterge ile bayramlarda kamu görevlilerinin ikramiye alması gibi taleplerde hükümete iletildi.

Hükümette ilk teklifini yaptı. İlk 6 ay: yüzde 9 zam İkinci 6 ay: yüzde 5 zam + enflasyon farkı ile maaşa göre seyyanen artış önerildi.

Ancak asıl pazarlık 12 Ağustos'ta başlayacak.

Zira hükümet teklifini kesinleştirerek kamuoyuna açıklayacak.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin, 'Türkiye, çalışanlarını enflasyonun altında ezdirmeyecektir. Enflasyonun üzerinde bir noktada meseleyi ele alacağız' açıklamasını yapmıştı. Hükümetin nihai teklifi üzerinden görüşmeler devam edecek.

22 Ağustos'a kadar uzlaşma sağlanamaması halinde, süreç kamu görevlileri Hakem Kurulu'na taşınacak. Zam oranı 31 Ağustos'a kadar bağlanacak...

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER