AKŞAM TV

Yapılandırma için son hafta

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren yapılandırma kanunundan yararlanmak için son haftaya girildi.



Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren yapılandırma kanunundan yararlanmak için son haftaya girildi. Bu arada 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon liralık alacağın yapılandırıldığını da belirtelim.

Yapılandırma Kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterirken, yapılandırma kanunundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvuruda bulundu.

Bu kapsamda 17 Eylül itibarıyla 108 milyar 322 milyon lira alacak yapılandırılırken, alacaklara karşılık 7 milyar 513 milyon liralıkta tahsilat yapıldı.

Vatandaşların son günleri beklemeden başvurularını yapmalarında yarar olduğuna dikkat çeken yetkililer, salgın nedeniyle başvuruların vergi dairelerine gitmeden, elektronik ortamda yapmasının daha sağlıklı olacağı belirtiliyor.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER