AKŞAM TV

Vergi kanunu Meclis'ten geçti

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.



900 bin civarındaki mükellef yıllık beyannameden muaf sayıldı. İnternet üzerinden sosyal içerik üretenler gelir vergisinde istisna sayıldı. Çiftiler verilen tarım desteklerinden de artık vergi alınmayacak

AK Parti'nin hazırladığı 65 maddelik vergi usul kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi görüşmeleri tamamlandı. Genel kurul geç saatlere kadar mesai yaptı. Teklif 247 kabul oyu ile Genel Kurul'dan geçti.

Yasalaşan teklif en çok küçük esnafı mutlu etti. Yeni düzenleme ile yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan esnaf gelir vergisinden muaf sayıldı. Bu durumda yaklaşık 900 bin esnaf bulunuyor. Özellikle pandemi döneminde sıkıntı yaşayan küçük esnaf için vergi muafiyeti can suyu gibi geldi.

Düzenleme ile sosyal medya fenomenlerini de gelir vergisinde istisna sayılacak. İnternetten para kazanan mükelleflere vergi kolaylığı getirildi. Defter tutma zorunlulukları kaldırıldı. Fenomenler vergilerini direkt banka hesaplarından ödeyebilecek

65 maddelik kanun teklifi çiftçilerin de yüzünü güldürdü. Artık çiftçiye verilen tarımsal desteklerden vergi kesilmeyecek. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler faiziyle birlikte iade edilecek.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER