AKŞAM TV

Su kanununda geri sayım

Birinci Su Şurası'nda sona gelindi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kısa bir süre sonra yeni su kanununun Meclis'in gündemine geleceğini açıkladı. Pakdemirli şurada alınan kararlara ilişkin de detayları paylaştı.



Türkiye suyunu verimli kullanmak için harekete geçti. Mart ayında başlayan 1. Su Şurası'nda sona gelindi. yeni su kanunu için geri sayım başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli su şurası programında konuştu. Şûranın sonuç raporuna göre su kanunu taslak metninin cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyledi. Türkiye'nin su stresi çeken bir ülke olduğunu vurguladı.

Bakan Bekir Pakdemirli tarımsal sulamada yapılacak düzenlemeleri anlattı. Kayıt dışılığın azalacağını başıboş sulamanın önüne geçileceğini belirtti. Büyükşehirlere ayrı bir parantez açtı.

Yeni küresel düzenin suya erişime göre şekilleneceğine dikkat çeken Pakdemirli taşkın havzalarına ilişkin çalışmaların da başarıyla sürdüğünü söyledi. 2023'e kadar Türkiye'deki tüm havzalarla ilgili planların çıkartılacağını açıkladı.

Pakdemirli'nin gündeminde yangından etkilenen bölgelerdeki çalışmalar da vardı. Geleceğe Nefes Kampanyası kapsamında ağaçlandırma faaliyetleriyle fidanların bir bir toprakla buluşturulduğunu anlattı. 'Yaralar sarılacak' mesajı verdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER