AKŞAM TV

OECD Türkiye tahminini yükseltti

Türkiye, küresel salgının ardından ekonomik toparlanma döneminde performansıyla dikkat çekiyor. Son açıklama Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nden geldi. OECD, Türkiye için 2021 büyüme beklentisini yükseltti.



Türkiye, küresel salgının ardından ekonomik toparlanma döneminde performansıyla dikkat çekiyor. Son açıklama ekonomik işbirliği ve kalkınma örgütünden geldi. OECD, Türkiye için 2021 büyüme beklentisini yükseltti.

OECD, 'Eylül Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı. Raporda Türk ekonomisine dair büyüme tahmini de güncellendi. Daha önceki tahmin yüzde 5,7'ydi. Yüzde 8,4'e yükseltildi.

Avro bölgesi için tahmin yüzde 4,3'ten, 5,3'e çıkarıldı. Çin için tahmin değişmedi. Yüzde 8 buçukta tutuldu.

ABD için tahmin yüzde 6 olarak revize edildi. Daha önce bu oran yüzde 6,9'du. OECD, 2021 için küresel büyüme tahminini yüzde 5,8'den, 5, 7'ye düşürdü.

Rapora göre küresel gayrisafi yurt içi hasıla, salgın öncesi seviyelerin üstüne çıktı. Ancak krizden çıkan ülkeler farklı sınamalarla karşı karşıya. Çünkü ekonomik toparlanma her ülkede eşit ölçüde gerçekleşmiyor. Ayrıca ekonomilerdeki toparlanma, talepte hızlı artışa yol açtı. Bu da petrol ve metal gibi emtia fiyatlarını yükseltti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER