AKŞAM TV

Kredi işlemlerinde kolaylık

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, vatandaşın ve iş dünyasının normalleşme döneminde finansman erişimini kolaylaştıracak kararlar aldı. Öte yandan; iki yeni rehber de bugün itibarıyla yürürlüğe alındı.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşın ve iş dünyasının salgın koşullarından normale geçiş döneminde finansman erişimini kolaylaştıracak, kredi sisteminin etkin çalışmasına daha fazla katkıda bulunacak kararlar aldı.

Ekonomi Reform Paketi'nde yer alan bankacılık sektörünün aktif kalitesinin artırılmasına yönelik eylemler kapsamında 'Kredilerin Sınıflandırılması ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'i takiben 'Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Öte yandan BDDK, 'Sorunlu Alacakların Çözümlenmesine İlişkin Rehber' ile 'Kredi Tahsis ve İzleme Süreçlerine İlişkin Rehber' olmak üzere 2 yeni rehber de bugün itibarıyla yürürlüğe alındı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER