AKŞAM TV

Kamuda zam maratonu başladı

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 2022-2023 yılı zam pazarlıkları başladı. Memur-Sen yüzde 38'lik artış istiyor.



6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri başladı. İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yapıldı.

Memur, memur emeklisi ve kamu işçilerinin 2022-2023 döneminde maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği marotunun ilk toplantısında kamu sendikaları ve hükümet kanadı aynı masada buluştu ve çalışanların talepleri ele alındı.

26 Temmuz'da Memur-Sen, Kamu-Sen ile mutabakata vardığı talep dosyasını bakanlığa sunmuş. 2022-2023 dönemi için yüzde 3'lik maaş zammı 6 puan refah payı artışı ve 600 lira seyyanen zam isteğini açıklamıştı.

İlk toplantı sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın kameraların karşısına geçti. Yalçın, 12 Ağustos'ta hükümetin teklifini sunacağını aktardı. Anlaşma çıkmazsa konunun hakem kuruluna taşınacağını ifade etti.

Ağustos ayı boyunca hükümet ve konfederasyonlar bir dizi toplantı gerçekleştirecek.

Son toplantı Ağustos'un 3. haftasında yapılacak ve bakanlık nihai karını açıklayacak. Eğer konfederasyonlarla bakanlık arasında bir anlaşma olmazsa 5. dönem toplu sözleşme görüşmelerine olduğu gibi kamu hakem kurulu devreye girecek. Kurulun alacağı kararla 2022-2023 döneminde memur, memur emeklisi ve kamu işçilerine yapılacak zamlarla sosyal haklardaki iyileştirmeler netleşecek...

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER