AKŞAM TV

İklim değişikliğiyle mücadele

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler iklim değişikliği çerçeve sözleşmesi taraflar konferansındaki bakanlar toplantısına katıldı. İklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansındaki Bakanlar Toplantısı'na katıldı. İklim değişikliğiyle mücadeleye ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye'nin net sıfır emisyon hedefinin kararlılıkla hayata geçirileceğini vurguladı. Paris Anlaşması'nın, Türkiye büyük millet meclisinin gündeminde olduğunu belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansına hazırlık amacıyla İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen PreCOP26 Zirvesi Kapsamındaki Bakanlar Toplantısı'na katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi iklim değişikliğiyle mücadeleydi. Bakan Kurum konuşmasında Paris İklim Anlaşması'na değindi. Paris Anlaşması'nın Meclis'ten geçerek Türkiye'nin anlaşmaya taraf olacağının altını çizdi.

Türkiye'nin sıfır emisyon hedefini de bir kez daha hatırlatan bakan kurum, 2053 Türkiye'si için, sürdürülebilir ve yeşil kalkınma, yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yapmanın öncelikli olduğunu söyledi. Türkiye'nin bu konuda öncü bir rol üstleneceğini vurguladı.

Bakan Kurum iklim değişikliğinin dünya üzerindeki olumsuz etkilerini de dile getirdi. Son dönemde artan orman yangınlarına dikkati çekti. İklim değişikliğinin tüm ülkeler için bir güvenlik meselesi olduğunu belirtti.

Bakan Kurum Türkiye'nin uluslararası kuruluşlardan beklentilerini de sıraladı. Tüm ülkelerin adil düzeyde sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER