AKŞAM TV

Fahiş fiyata dengeleme yöntemi

Başkan Erdoğan, ailesiyle İstanbul'da Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden birinde alışveriş yaptı. Erdoğan, bu marketlerin zincir marketlerin fahiş fiyat uygulamalarını balanse etmek için kullanılacağını belirtti.



Başkan Recep Tayyip Erdoğan ailesiyle İstanbul'da alışverişe çıktı. Alışverişini bu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden birinde yaptı. Tarım Kredi Kooperatifi marketlerini zincir marketlerin fahiş fiyat uygulamalarını balanse etmek için kullanılacağını belirtti.

Başkan Erdoğan fahiş fiyat sorununu bizzat kendisinin çözeceğini ifade etmişti. Bu kapsamda yürüyen incelemelerin yanı sıra ilk somut adım gelmek üzere. Türkiye Tarım Kredi Kooparatifleri marketleri.

Başkan Erdoğan ailesiyle İstanbul'da alışverişe çıktı. Alışverişini işte bu Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinden birinde yaptı.

Bu marketlerin sayısı artacak. Böylece bütün vatandaşların kooperatife ait marketlerle teması sağlanacak. Amaç zincir marketlerin kartel oluşturmasını engellemek.

Zaten rekabet kurumunun zincir marketlerin rekabet şartlarını ihlal ettiklerine yönelik bir soruşturması da devam ediyordu. Hatta 27 Ekim'de söz konusu marketlerin sözlü savunmaları alınacak.

Başkan Erdoğan da piyasada daha rekabetçi fiyatların oluşması için kooperatif marketlerinin kullanılacağının işaretini verdi.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER