AKŞAM TV

Enerji fetihleri hız kesmiyor

Milli enerji hamlesinde ilk hedef Karadeniz'den 3 buçuk milyar metreküp doğalgaz çıkartılması. İlk 10 kuyu ile birlikte üretim başlayacak.



Milli enerji hamlesinde ilk hedef Karadeniz'den 3 buçuk milyar metreküp doğalgaz çıkartılması. İlk 10 kuyu ile birlikte üretim başlayacak. Zaman içerisinde üretim 15 milyar metreküpü bulacak. Türkiye'nin Karadeniz ve Akdeniz'deki enerji fetihlerine ilişkin son bilgileri Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez paylaştı.

Türkiye milli enerji hamlesinde çıtayı yükseltiyor. İlk hedef Karadeniz'de 3,5 milyar metreküp doğalgaz çıkartılması.10 kuyu ile birlikte üretim başlayacak. Yerli gaz 2023'te kullanıma sunulacak.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yerli enerji alanında gündemi değerlendirdi. Sakarya Gaz Sahasında yaklaşık 40 üretim kuyusu açılacağını açıkladı. İlk 10 kuyu ile birlikte gaz üretiminin başlayacağını müjdeledi.

Üretimin başlamasıyla 2023 yılında sisteme yerli gaz verilmeye başlanacak. Bu arada Yuna 1, Türkali Ve Amasra 1 sondaj alanlarından sonra yeni bir arama çalışması yapılacak. Sakarya Gaz Sahasının batısında bir sondaj daha yapılacak. Süreç sonunda Türkiye yıllık 15 milyar metreküp doğalgaz üretimine ulaşacak.

Karadeniz enerji keşiflerinde mercek altındayken Akdeniz ihmal edilmedi. Türkiye Akdeniz'de şimdiye kadar 8 sondaj gerçekleştirdi. Yakında Akdeniz'den de müjdeli haberler gelecek.

Bakan Dönmez artan enerji talebine ve yenilenebilir enerji kaynaklarına da ayrı bir parantez açtı. Ağustos ayı itibarıyla yenilenebilir enerjideki kurulu gücün 52 bin 353 megavat olduğunu belirtti. 1500 megavatlık bir güne enerji sistemi yarışması daha hazırlandığını açıkladı

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER