AKŞAM TV

Bir Türk firması tarih yazdı

Trendyol 15.5 milyar dolar değerlemeye ulaşarak Türkiye'nin ilk 'decacorn' yani değeri 10 milyar doları aşan şirket ünvanını kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tebrik için şirketin operasyon merkezine ziyarette bulundu.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, aldığı 1,5 milyar dolarlık yeni yatırımla 10 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan Türkiye'nin ilk 'decacorn'u olan Trendyol'un transfer merkezini ziyaret etti.

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ve şirket yöneticilerince karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, yürütülen faaliyetler, şirketin gelecek vizyonu ve Ar-Ge merkeziyle ilgili sunum yapıldı.

PARA TÜRKİYE'NİN

Varank 'Trendyol'un 16,5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşması Türkiye ekonomisinin, özellikle teknoloji firmalarının ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir gelişme. Trendyol burada aldığı yatırımın tamamını yine şirket içinde kullanacak. Yani o 1,5 milyar doların hepsi Türkiye'ye geliyor' dedi. Çetin de ziyareti nedeniyle Varank'a teşekkür ederek, Türkiye'nin ilk decacorn'u olmanın kendileri ve Türkiye için gurur verici olduğunu, Türkiye'den başka decacorn'ların da çıkacağını belirtti.

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER