AKŞAM TV

Piyasalar bugün neyi fiyatlıyor?

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz toplantısı sonrası kararını açıklamış, banka politika faiz oranını 2 puan artırarak yüzde 17'ye yükseltmişti. Dolar/TL Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasında uzun süre sıkı duruş söyleminin de desteğiyle gerilerken yeni haftada piyasaları neler bekliyor? 24 TV Ekonomi Müdürü Sadi Özdemir ekonominin nabzını AKŞAM TV'ye değerlendirdi.



Faizler tarafında geçen haftadan beri değişen bir şey olmadığını kaydeden 24 TV Ekonomi Müdürü Sadi Özdemir şunları söyledi:

'PİYASALAR YENİ HAFTAYA SAKİN BAŞLADI'

'Borsa geçen haftaki kar realizasyonuna paralel sakin bir seyir halinde. Faiz tarafında değişen bir durum yok. Piyasalar yeni haftaya sakin başladı. Uluslararası yatırım kuruluşları Türk Lirası lehine yorumlarına devam ediyor. Altın büyük ölçüde Kovid sürecine ve Amerikan dolarına bağlı olarak orada da bir sakin seyir söz konusu.'

Öte yandan, 1 Aralık 2020'den geçerli olmak üzere ikinci kez mücbir sebep ilan edildi. Genelgeyle kapatılan işletmeler, yeniden açılana kadar bazı vergi yükümlülüklerinden muaf olacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ESNAFA KREDİ MÜJDESİ

Başkan Erdoğan, 'Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir.' dedi.

Editör: Ayşe Tunalı / ayse.tunali@turkmedya.com.tr

Kurgu:nbsp;Ezgi Aşık/ ezgi.asik@turkmedya.com.tr

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER