AKŞAM TV

LGS tercih robotu 2020 yayında mı?



LGS yüzdelik dilimleri 2020, sınavdan belirli bir puan alan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. LGS ile alan okullar arasından kendi puanlarına en yakın puana sahip bir okulu tercih etmek isteyen öğrenciler, tercih robotunu kullanabilecek. LGS tercih robotu, il ve ilçelerde yer alan tüm okulların kontenjanlarının görüntülenmesi açısından önem arz edecek. Tercih etmek istedikleri okulda 2019 yılında taban puanın kaç olduğunu görebilecek olan öğrenciler, yüzdelik dilim ve taban puanlar aracılığıyla tercihlerini tamamlayabilecek. İşte, LGS 2019-2020 tercih robotu ve taban puanları için detaylı bilgiler

Tercih robotu, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı.

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek.

Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2019'a ait taban puanlarına göre arama yapılabilecek.

Tarama sonunda oluşan listelerde merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kontenjanı, adresi, 2019 yılı taban puanlarına ulaşılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2020 İÇİN TIKLAYINIZ

POPÜLER HABERLER

YENİ HABERLER